4 tips til praktisk indretning, hvis du ofte har overnattende gæster på besøg

I sidder og hygger over et glas efter middagen og sengetid nærmer sig. Planen er overnatning, men hvor tilbyder du dine gæster at sove? Undgå at sætte dig selv og dine overnattende gæster i forlegenhed med kolde madrasser fra loftet og dårlige hovedpuder – få konkrete tips til en indretning, der tilgodeser dine overnattende gæster.

Overvej størrelsen på din bolig, inden du indretter dig til at kunne have overnattende gæster. Sørg for en god soveplads, opbevaring til dyne og pude, og arranger lys og plads til bagagen for dine gæster, så de kan nyde opholdet. Læs om de fire praktiske ting, der gør det nemmere og mere behageligt med at få overnattende gæster.  

Har du plads til overnattende gæster?

Uanset om du bor i en lille 1-værelses lejlighed eller i en stor villa, er her 4 tips til, hvad du kan gøre for at indrette så både dine gæster og du får en god overnatning:

  • Sørg for en god soveplads
  • Gør sengetøj tilgængeligt
  • Sæt lys ved gæstens seng
  • Skab god plads til bagagen

Alle fire tips kan tilpasses relativt til størrelsen på din bolig – læs mere om de fire tips herunder.

Sørg for gode sovepladser

Sovesofaen er det oplagte sted at placere gæster, medmindre den udgør din egen seng. Placer sovesofaen i gæsteværelset i stedet for en gæsteseng, så den kan anvendes til andet, når der ikke er overnattende gæster. Har du plads under sengen, kan en ekstra madras være den nemme løsning, mens en luftmadras er det ultimativt pladsbesparende valg til den lille bolig.

Hvor opbevarer du ekstra dyner og puder?

Læg evt. ekstra dyner og puder i en bedroller under din egen seng, eller bed gæsterne selv medbringe sengetøj, hvis du ikke har råd eller plads til en ekstra dyne og pude.  

Har du tænkt på lys?

Det kan være udfordrende at skulle færdes i mørke i en bolig, du ikke kender. Sørg for at sætte en lampe eller en lommelygte nær dine gæsters senge, så de kan slukke og tænde lyset fra sengen, hvis de skal op om natten.

Skab plads til bagagen

Flyt en stol, eller ryd et skab nær dine gæsters seng, så de under overnatningen kan få plads til bagagen. Det er ikke alle gæster, der bryder sig om at skulle krydse køkken, stue eller andre opholdsrum for at få adgang til en morgenkåbe eller private ejendele fra tasken.

Sæt dig ganske enkelt i gæstens sted, når du skal indrette din bolig til overnattende gæster – hvad vil gøre det komfortabelt for både dig og dem?