Giv dit soveværelse et luksuriøst feel

Mennesker bruger helt op til 1/3 af deres liv på at sove, og derfor er det vigtigt, at soveværelset indbyder til afslapning og ro, så man kan få mest muligt ud af denne tid. En af måderne, man kan få opnå denne følelse af ro og afslapning, er ved at have fokus på soveværelsets luksuriøse feel. 

Der er mange måder, man kan give sit soveværelse et luksuriøst feel på, så man kan få det bedste ud af ens søvn. Her er der samlet nogle af de nemmeste og samtidig mest effektive måder hvorpå, man kan gøre sit soveværelse lidt mere luksuriøst.

Indbyd til fordybelse med komfortable tæpper og plaids

Der er rigtig mange danskere, som bruger deres soveværelse til andet end at sove i. Det er et rum, som man kan trække sig tilbage til efter en lang dag, eller når man har brug for en pause i hverdagen, og derfor skal der også være plads til det, som soveværelset ellers bruges til. 

Derfor kan det være en rigtig god ide at indrette soveværelset med en lækker lænestol, som man fx kan slå sig ned i med en god bog. Det kan give en super eksklusiv feel til rummet, hvis der er indrettet et helt hyggehjørne, som samtidig er fyldt med bløde plaids og tæpper. De kan nemlig være med til at skabe en hyggelig og overdådig fornemmelse i rummet. Flotte plaids lagt kunstfærdigt hen over sengens fodende kan ligeledes være med til at få værelset til at fremstå luksuriøst og indbydende.

Vælg en luksuriøs elevationsseng for den bedste søvn

Hvis man virkelig vil fange den luksuriøse følelse i sit soveværelse, så kan man med fordel også overveje en lækker elevations- eller kontinentalseng, som både kan se utrolig flot ud og samtidig sørge for den perfekte søvn. Det gælder selvfølgelig om at vælge en elevationsseng, der passer til ens behov, men derudover gælder det selvfølgelig om at finde en seng i et flot design, der kan være med til at løfte værelsets luksuriøse stemning til nye niveauer.

Kontinentalsenge er gode, fordi de ofte er en del højere end normale senge, og derfor både fylder mere i rummet og samtidig gør det utrolig nemt at komme op i og ud af sengen. Det kunne fx være en ZensiZone kontinental fullcover seng på 160 x 200 cm, hvis betræk af flot møbeltekstil giver rummet en underspillet og dog bemærkelsesværdig luksuriøs feel. 

Elevationssenge såsom en Dunlopillo pure deluxe elevation på 180 x 200 cm er også et utrolig populært valg, fordi sengetypen giver den ekstra mulighed, at man kan hæve og sænke dele af sengen med et enkelt tryk på en fjernbetjening. Det er super lækkert både til de sene aftener, når der skal læses i den gode roman, og til de tidlige morgener, hvor man lige skal have en blid start på dagen. Det er ægte luksus.

Skab en rolig atmosfære i rummet med løse tæpper

Trægulve, linoleum eller endda sten er gulve, som ofte hører soveværelset til. Dette kan dog virke en smule koldt, hvorfor man med fordel kan overveje at benytte løse tæpper. 

Med løse tæpper til soveværelset kan man opnå en afslappende atmosfære i rummet, fordi lyden i rummet absorberes bedre, man får noget blødt at træde på og så giver det rummet et mere personligt præg. Du kan f.eks. overveje at placere tæppet ved siden af din seng, så du hver morgen træder ud på noget blødt og allerede der, får en god start på dagen. 

Leg med lyset og de mørke farver på væggene

Hvis man vil give sit soveværelse et luksuriøst præg, så er det en god ide at lade sig inspirere af fx moderne spasteder, som netop har helt styr på at skabe de rolige og afslappede omgivelser, vi forbinder med luksus. Her gælder det om at overveje fx væggenes farver og lege med de mørkere nuancer, som kan give både en enorm ro og følelsen af at være i et luksuriøst og behageligt miljø. 

Man kan også lade sig inspirere af spastedernes belysning, når man vil introducere luksuriøse elementer til ens soveværelse. Det gælder nemlig om at holde sig til mindre belysningskilder, så man skaber øer af lys i rummet, der indbyder til hygge og intimitet. Det får også rummet til at fremstå mindre klinisk, hvis man fx holder sig fra de helt lyse spots.