Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Bor I i byen? Giv familien et sikkerhedsnet

Har I været ved at kigge på børneforsikringer? Måske I i øjeblikket er i gang med at opveje fordele og ulemper for at beslutte jer for, om det er noget, I skal investere i. Der findes flere forskellige typer af børneforsikringer, og måske der er en af dem, der er relevant for jer? Som med alle andre forsikringer, tæller det som en form for sikkerhedsnet.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder endda, at nyfødte er forsikret ganske gratis det første år – det kan være en fin måde at komme ind i det på. Man håber naturligvis aldrig, at man skal gøre brug af sine forsikringer, og særligt ikke en børneforsikring, men det kan betyde, at der bliver lidt mere overskud i hverdagen, hvis uheldet skulle være ude.

Hvad dækker en børneforsikring over?

Er I i tvivl om, hvad en børneforsikring egentlig dækker over? Grundlæggende dækker den, hvis jeres barn kommer til skade eller bliver alvorligt syg. Der kan udbetales forskellige erstatninger alt efter sagens karakter. Disse erstatninger kan være nødvendige, hvis I som forældre bliver nødt til for eksempel at tage orlov i en periode – så kan det være med til at give et finansielt tilskud.

Der er forskellige dækningsgrader, og I kan jo overveje, hvad der er mest gavnligt i jeres familie. Ved minimumsdækningen udbetales der erstatning ved en vurderet mengrad på 5 %, mens der ved den største pakke også tilbydes en sundhedsforsikring, der blandt andet giver adgang til privathospitaler med kort ventetid. Det er noget, mange sætter pris på.

Hvornår giver forsikringen mening?

Børn er aktive. Det er der ingen, der kan holde for. Det betyder også, at risikoen for at komme til skade på for eksempel trampolinen eller i skolegården altid vil være til stede – man kan ikke bare pakke børnene ind i vat. Hvis der for eksempel opstår behov for genoptræning efter en skade i forbindelse med sport eller leg i haven, kan en børneforsikring dække udgifter til behandling ved eksempelvis en fysioterapeut.

Hvis I ikke er helt sikre på, om en børneforsikring egentlig er noget, I kan bruge til noget, kan I prøve at høre rundt blandt andre børnefamilier, I kender. Er det noget, folk har erfaring med? I kan også altid prøve at tage en snak med en forsikringsrådgiver, der vil give gode råd til, hvorfor det er relevant i netop jeres tilfælde. Under alle omstændigheder er det rart at have følelsen af, at man har et sikkerhedsnet.